Html kód WordPress site aloldalakon

Html kód WordPress site aloldalakon

Html kód WordPress site aloldalakon

Beilleszthető-e egyszerű html a wordpress oldalakba? Nos igen, elég egyszerűen beilleszthető, ugyanakkor az adott html oldal megjelenítését szolgáló css berakása már nehézkesebb lehet.

 

HOGY RAKJUNK BE HTML KÓDOT A WORDPRESS-BE?

Nyissunk egy új oldalt, mentsük a megfelelő néven, majd váltsunk át a szövegszerkesztő jobb sarkában látható “html” nézetre. Ekkor vált a szerkesztő ablak, és beilleszthetjük a html kódunkat.

De ilyenkor még két hiány meg fog mutatkozni a megjelenített oldalunkon, 1. nincsenek benne a képek, és szét van zilálódva a kinézet, mivel 2. hiányoznak a stílusleírók.
A html-t átböngészve kikereshetjük a képlinkeket, és egyrészt azokat át kell írni úgy, hogy a site saját könyvtárára hivatkozzanak, másrészt e képeket fel is kell tölteni. (nagyon ajánlott ezt megtenni.)
Elsőként töltsük fel a hiányzó képeket. Minden képnek megmutatja a WP a linkjét a médiatárban, ezt másoljuk ki, és illesszük be a html-ben a “régi” link helyére felülírva a kép megörökölt elérési útvonalát. Ha ezekkel megvagyunk, akkor a css-t kell beintegrálnunk az oldalunkba.
Ehhez én Add Custom Css plugint használok, mely lehetővé teszi azt is, hogy oldalanként is különböző css-ekkel működtessük a site tartalmait. Az itt található MINTÁK esetén a korábbi site-om összes css-ét össze kellett másolnom egymás után, ami kicsit kellemetlen volt, mivel vagy 10 css-t is használtam a korábbi weblaphoz.

 

 

A WP-be ágyazott Html minta oldalak itt nézhetők meg:

https://webdesigner-grafikus.hu/wp-be-szerkesztett-html-e-f/ https://webdesigner-grafikus.hu/wp-be-szerkesztett-html-kieg/ https://webdesigner-grafikus.hu/wp-be-szerkesztett-html-h/ https://webdesigner-grafikus.hu/wp-be-szerkesztett-html-mf/

 

 

MENNYIRE GYORS A WORDPRESS HTML-EKKEL?

A WP nagyon gyors ha puszta html-eket teszünk oldalainkba, de inkább csak úgy, ha nem oldalanként tesszük be a stílusleírókat, hanem ha ezeket a site globális stílusleírójába szerkesztjük be.

 

Utóirat:
A profik inkább “XYZ Html” plugint használjanak. Az ilyen kódot shortcode-dal tudjuk betenni több oldalunkba is!

 

 

Comments are closed.