PRINT / WEB

PRINT / WEB

Magazinok, hirdetések, bannerek

Nyomtatott és webes munkák az utóbbi ~20 évből

Természetesen 20 év grafikai tevékenyéségét nem lehet teljes részletességgel bemutatni, és miután kigyűjtöttem anyagaimat rendre eszembejutottak olyan munkák, melyek ide nem kerültek fel. Sőt talán nem is igazán ajánlatos egy grafikusnak, hogy politikai pártok, vagy önkormányzatok anyagaival demózza magát, mert ennek néha rossz lehet az üzenete. Weblapjaim ide nem kerültek fel végül, mivel azokat az utóbbi 16-18 évben tulajdonosaik újrakészítették, így bár 200 feletti honlapot készítettem, de legjobb esetben is csak nézőképekkel tudtam volna ezt demonstrálni. …de talán majd egyszer veszem a fáradságot, és kigyűjtöm őket… A fenti menün egyébként megnézhető pár újabb weblapom. 

 

Magazinok, magazin promóciós cikkek

Eddig három magazinnak voltam tördelőszerkesztője, és grafikusa a néhai Szabi Magazinnak (ez mára már történelem), a SpaTrend Magazinnak és a Fitt Vagyok Magazinnak. A SpaTrend Magazint négy évig vittem, melyet egyedül készítettem, beleértve a képek stock letöltését, retusálását, színkezelését, és minden oldal tördelését. (De persze nem tagadom le, hogy Szabó Dorottya főszerkesztő támogatása nélkül nem lett volna ez a lap ilyen színvonalas.) Ezeknek a lapoknak a hirdetési oldalait is jellemző módon nekem kellett elkészítenem.   

DRIVE LINKEN MEGNÉZ
 

Hirdetések

A modern hirdetésekkel sokat kell foglalatoskodni, hogy a kor kihívásainak megfeleljenek. A közök és távolságok révén lesz egy grafikai anyag letisztult, de ahhoz hogy egy grafikus ezeket a távolságokat eltalálja, ezeket jól beállítsa mindenképpen szükséges bizonyosfajta tehetség. Gyakran látom, hogy egyes grafikusok tudják mit kell egy anyaggal csinálni, hogy inverzben kell kis felületen írni, kísérőszínt kell használni, nagyobb üres felületeket kell hagyni a tartalmak között, csak ezt nem tudják megfelelő módon beállítani.

DRIVE LINKEN MEGNÉZ
 

Katalógus, prospektus

Volt “szerencsém”, olyan katalógusokat is készíteni, melyek bőven túllépték a száz oldalt is. Ezeknek is nekem magamnak kellett kidolgoznom a stílusát, nekem kellett a gyártói adatbázisokból letölteni a képeket, sőt gyakran az adatokat is nekem kellett kiegészítenem. Sőt, mivel némely gyártó képei nem megfelelő helyszínen készültek, nem kellően csinos emberek szerepeltek a képeken, így ezeket néha kicseréltem, és megváltoztattam.
(Erről képek itt >>>

DRIVE LINKEN MEGNÉZ
 

Egyéb nyomtatott munkák

Megszámlálhatatlanul sok meghívót, plakátot, szórólapot készítettem. Készítettem DM leveleket, kuponokat, vocher-eket, belépőjegyeket, plasztik kártyákat, rendezvény plakátokat, óriásplakátokat. Terveztem címkéket, molinókat, étlapokat… Több könyvet is tördeltem, több könyvborítót készítettem, melyekből a drive linken is meg lehet nézni párat.

DRIVE LINKEN MEGNÉZ
 


Webes munkák

Bannerek, hírlevelek, weblap landing oldal promók, Facebook poszt képek, Insta anyagok megosztásokhoz, melyek bizonyos időszakokra készültek. 

DRIVE LINKEN MEGNÉZ
 

Egyéb munkák

Bár csak érintőlegesen, de dolgoztam Maya Fusion-ban, 3DS Max-ban, Adobe Premiere-ben, és After Effectben is. Szó sincs róla, hogy ezek komoly ismerője lennék, de animáltam After Effectben több játék intrót, mikor a Brainfactor játékfejlesztő cégnél dolgoztam.

DRIVE LINKEN MEGNÉZ