Három kiváló ingye­nes betű­­kész­­letet ékeze­te­­sítettem

Három kiváló ingye­nes betű­­kész­­letet ékeze­te­­sítettem

A Google ingyenesen bocsát rendelkezésünkre betűtípusokat, melyeket weboldalainkon jól használhatunk, ugyanakkor ezek egy része nem használható a grafikai és kiadványszerkesztő programokban, mivel az Ő és Ű betűi hullámos/kalapos ékezettel rendelkeznek. 10 évvel ezelőtt a Fontographerrel vágtam bele ebbe a tevékenységbe, de mára a nehézségek elkerülése érdekében áttértem a FontLab-ra.

Nekünk grafikusoknak az a jó betűkészlet, melynek jó a sorképe, szabályosan következnek a betűk mindenféle kombinációban, és amik tartalmazzák a fontos karaktereket. A jó betűkészlet kizoomolt PDF-ben is jól olvasható, és betűi szabályosan jelennek meg.

Fira Sans Condensed magyar ékezetes verziójú betűtípus. Sans-serif, tehát talpatlan, egyenes stílusú betűtípus. Az összes “ő” és “ű” karakterhelyen javítottam az ékezeteket, így bizonyos word programokban is érdemes használatukat kipróbálni. Az itt felsorakozó betűk legkeskenyebbike. Ingyenes font, és beágyazható a PDF-ekbe.

Fira download
 

Lato magyar ékezetes verziójú betűtípus. Sans-serif, tehát talpatlan, egyenes stílusú betűtípus. Az összes “ő” és “ű” karakterhelyen javítottam az ékezeteket, így bizonyos word programokban is érdemes használatukat kipróbálni. Közepes szélességű. Ingyenes font, és beágyazható a PDF-ekbe.

Lato download
 

 

Jakarta (Plus Jakarta) magyar ékezetes verziójú betűtípus. Sans-serif, tehát talpatlan, egyenes stílusú betűtípus. Az összes “ő” és “ű” karakterhelyen javítottam az ékezeteket, így bizonyos word programokban is érdemes használatukat kipróbálni. Széles betűtípus. Ingyenes font, és beágyazható a PDF-ekbe.

Jakarta download
 

(Tekintsd meg ezeknek a fontoknak a betűképét ebben a PDF-ben: PDF DOWNLOAD>)

 

Tags: No tags

Comments are closed.