Röhögni fogsz, ezeket a logókat készítette az M.I.

Röhögni fogsz, ezeket a logó­kat készí­tette az M.I.

Röhögni fogsz, ezeket a logó­kat készí­tette az M.I.

Képzelt beszélgetés a logotervezést megrendelővel.

 

—  Üdvözlöm Sándor, hogy tetszettek a megtervezett logók?

—  Nos rossz hírem van, nem tetszettek. Lehet, hogy kellemetlen lesz, de kritikán aluliak. Én ilyen ízléstelen grafikai munkát még nem láttam.

—  Nem értem, Sándor… hiszen ezeket személyesen az interneten fellelhető mesterséges intelligencia alkalmazásokkal készítettem.

—  Így egy kicsit érthetőbb ez a dolog, mert azt hittük, hogy Ön esetleg szellemi sérült… azt hittük, hogy értelmi fogyatékos…

 

 

 

—  Elárulná mi a probléma a logókkal? Valahogy nem értem. Hiszen a legfejlettebb technológiával készültek. A mesterséges intelligencia a jövő, az M. I. a számítástechnika és a tudomány csodája, mely megoldja az emberiség valamennyi problémáját, és mindenki munkáját átveszi.

—  Csak sajnos ez az M.I. egyelőre írástudatlannak tűnik, mivel olvashatatlan feliratokkal látta el a logókat. De lenne egy kérdésem is… Ön, mint grafikus esetleg elfelejtette megkérni az M.I. alkalmazást, hogy három feliratot kérünk feltüntetni? Úgymint: ácsmunkák, tetőfedés, és bádogozás?

—  Dehogy felejtettem el… Én ezt a kérést megfogalmaztam, de az M.I. nem látta fontosnak ezeknek a szövegeknek a megjelenítését. Nyilvánvalónak tűnik miért, nem makacsságból, és egó alapon, mert olyanja nincs a mesterséges intelligenciának, hanem mert ezeket szükségtelennek ítélte. Ha pedig szükségtelen, akkor ezt tudomásul kell venni.

—  Úgy érti, hogy ne szerepeljen a logónkban a tevékenységünk? Sőt, legyen olvashatatlan a logóban minden felirat? Az ábrák legyenek értelmetlenek?

 

 

 

 

—  Igen, az M.I. ezt javasolja, már nem szükséges rendes betűket, és valóságos alakzatokat használni. Korunk inkább a színekről és a benyomásokról szól. A legfontosabb a fogyasztás ösztönzés, a vevő álmainak megvalósítása. Tekintsünk inkább a jövőbe, ne ragadjunk a múltban. Az M.I. tudja mi a megfelelő ezen a téren. És meg kell hajolnunk ez előtt a mindentudás előtt.

—  Jó, de én mint a cég vezetője azt mondom, hogy ezek a logók hitvány kivitelezésűek, nyomorúságosan néznek ki, nem tetszenek, így egyik sem megfelelő számunkra.

—  Sajnálattal hallom… Ön a múltban él… Ön még nem kész az új és modern befogadására.

—  Talán sosem leszek kész az ilyen modernség befogadására.

—  Ön talán nem. De idővel Önt is leváltja a mesterséges intelligencia…

(A cikk keletkezési időpontja: 2023. 08. 06.)

Tags: No tags

Comments are closed.