Hogyan készítsünk hírportált, avagy a tökéletes html

Hogyan készítsünk hírportált, avagy a tökéletes html

Hogyan készítsünk hírportált, avagy a tökéletes html

Először azt a címet akartam adni ennek a cikknek, hogy “a hírportál készítés nehézségei – a tökéletes html”, de végül a fenti mellett döntöttem.
Jobb úgy nyitni arra a kérdésre, hogy “hogyan készítsünk hírportált”, hogy NE készítsünk hírportált. Mert ne fogjunk bele ilyen őrültségbe!

Képgaléria Html site terveimről (csak jpg-k)

 

Ne fogjunk bele ilyen őrültségbe! Tudom miről beszélek, tizenvalahány portál tervet készítettem el responsive html-ben… Nem csak az a probléma, hogy nehéz ezeket kivitelezni, és a demóimat is kb. egy hétig készítettem, és vért izzadtam minddel, de ráadásul nincs magyarba’ olyan urambocsá’ írástudó közösség, aki ezeket a portálokat tartalmakkal tudná és akarná ellátni.

 

HTML FORMÁTUM:
Három Html-es responsive portál tervet itt tudsz megnézni

 

 

De hogy egy kis szakmaiság is legyen e posztban, az első nehézség az volt, hogy a szélek mentén álljanak a szövegek. Még annak is nehéz megérteni, aki ilyesmivel foglalkozik, de megpróbálom érzékeltetni miről is van szó. Ha van három oszlopunk, és közöttük pl. 40 pixel köz van, akkor ahhoz, hogy a lap szélén jobb és bal oldalon a tartalmak az oldalszélhez ütközzenek, ehhez ki kell minusz marginolni a két szélét. Érthetetlen? Mondom másképpen? Az ugye nem lesz jó, ha középen az oszlopok között 40 px távolság lesz, de a szélek mentén jobb és bal oldalon a lapszélnél csak 20 pixel… Mert az nem lesz jó. Érthetetlen? Igen az, mert ezt csak csinálva érti meg az ember, ha csinálja, akkor nem fognak mínusznarginolás nélkül illeszkedni az elemek.

De nem kell ezt megérteni… inkább nem kell portált fejleszteni. Készen kell venni ilyesmit… Vagy Elementorral és Bloglentorral (!) kell készíteni egyet. Inkább. Annak sokkal több értelme van, mert ha már úgysem fogja senki tartalommal megtölteni, legalább nem került iszonytató összegekbe, és mérhetetlen mennyiségű munkaórába.

 

Tags: No tags

Comments are closed.