Érdemes-e responsive html kóddal “Corporate” siteot készíteni?

Érdemes-e responsive html kóddal “Corporate” siteot készíteni?

Röviden: nem. Kicsit részletesebben: nagyon nem. Nagyjából 2012 környékén eldöntöttem, hogy leiskolázok mindenkit, és ország-s-világnak megmutatom hogy ha az ember rátermett, szorgalmas, és végtelen elkötelezettséggel rendelkezik, akkor képes megcsinálni a világ leggyorsabb ‘corporate stílusú’ html weblapját.

A célom az volt, hogy ha elkészülök, megmérem a különféle online mérőkkel, melyek számokkal is bizonyítják oldalam hihetletlen tempóját, annak 1000%-os minőségét, és azontúl csak ilyen módon fogok siteokat készíteni.

Nos igencsak csalódnom kellett… Ugyanis a mérések közepesen jónak mérték oldalamat annak ellenére, hogy valóban a legkevesebb teljesítményt csökkentő eljárást alkalmaztam. Legalábbis azt hittem…

Mi volt az ok? Nos az online eszközök két lassító eljárást említettek, egyik a főoldali slider szkriptje volt, a másik az awesome font integrációja. Mindemellett a nem minify-olt css-ek is a mérések szerint “lassulást” okoztak.

Csakhogy… Csakhogy a honlap minden aloldala 0,5 másodperc alatt töltődött be. Egy hús-vér ember számára a weblap hasított, de a mérések mégsem minősítették kimagaslóan gyorsra oldalam.

Mi ebből a tanulság?

Hogy felesleges túldimenzionálni a sebességet, és főleg a méréseket. Ha oldalunk 3 másodperc alatt megjelenik, akkor ezt az időt még a látogatók kivárják. Könnyű úgy rekordsebességű weboldalt felépíteni, ha abban nicsenek sliderek, szkriptek, interaktív elemek, mert akkor lesz egy jó mérési eredményekkel rendelkező gyökér oldalunk. Egy hulladék, fosadék honlap, amit a készítőjén kívül mindenki utálni fog. És persze egy honlapnak nem az a feladata, hogy a programozó demózza a szaktudását. Az a feladata, hogy a látogatók szeressék. Legjobb ha az optimumra törekszünk, oldalunk legyen igényes, de ne túl lassú

Itt nézheted meg a 2012-ben “barkácsolt”, de azóta kissé elavultnak tűnő oldalaimat. A teljesség igénye nélkül.

 

A HTML OLDALAK SZERINTEM HASÍTANAK… NEM ÚGY A MÉRŐESZKÖZÖK SZERINT…

 

 

 

 

Tags: No tags

Comments are closed.