Egyedi Woocommerce termékoldalak szerkesztése

Egyedi Woocommerce termékoldalak szerkesztése

Szeretném leszögezni, hogy csak különleges esetben érdemes a hagyományos termék aloldal formai elrendezésével szakítani, és pl. dizájn oldalt fabrikálni egy Woocommerce shopból. Amikor a sample oldalakat bekattintjátok ez első pillanatban jó ötletnek tűnhet.

 

Egyedi Woo oldal elrendezések:
Sample1> , Sample2> , Sample3>

Viszont a termék shop főoldalának szerkesztése közben súlyos problémával kell számolni. Ugyanis egy terméknek csak egy kiemelt termékképe lehet, és ha ez a termékkép egy-egy dizájn oldalon lapos, míg más terméknek meg sztenderd négyzetes formájú, akkor ezek egy termék listázásnál nem kerülhetnek egymás után.
Mégmáshogy elmagyarázom. Ha egy “kerti bútor garnitúra” képe extralapos, és egy “napernyő” képe négyzetes, akkor ezek a listákban nem kerülhetnek egymás mellé pl. egy főoldalon, tehát már a termékek feltöltésénél előre el kell dönteni, hogy hány képarányt használunk, és hogy ezek milyen listákat alkotnak. Ettől a munka kísértetiesen nehézzé válik, sőt már az első kapavágások megtétele is rengeteg időt felemészt.

Ha valaki ezzel kísérletezik, akkor esetleg kipróbálhatja, hátha meg lehet css stílussal croppolni a termék aloldal főképét laposra, és úgy ez a laposnak látszó kép is lehetne eredetileg négyzetes, – amit a kód vág meg alul és felül. Ilyenkor a listákban a teljes négyzetes kép látszhatna, míg a termék aloldalon ugyanannak a képnek csak a középső vízsintes szelete jelenne meg.

A harmadik megoldás a főoldal esetén már-már az őrülettel határos… mert lehet esetleg olyan shop főoldalt is készíteni, amiben nem autolistázott módon sorakoznak fel egymás után a termékek, hanem egyedi szerkesztésben, de az a gondolat, hogy egy shop főoldal page-szerkesztővel készüljön el engem jeges borzongással tölt el… (Elementorral, LiveComposerrel… stb-vel.) Erre én nem vesztegetnék időt.

Így néz ki, ha a termékképek némelyike lapos, míg más termékek képei négyzetesek. Roppant nehéz elkerülni, hogy ezek egymás után következzenek, és csak saját csoportokat alkossanak.

https://webdesigner-grafikus.hu/…/Kerti-Butor-Vasar_minta_weblap-1200px.jpg

Tags: No tags

Comments are closed.