Névjegykártya készítés – mik az alap­elvek?

Névjegykártya készítés – mik az alap­elvek?

1. Ne készítsünk szokatlan méretű névjegykártyát, mert nem fog elférni az erre szolgáló tárolóban.

2. A névjegykártya két legfontosabb adata a cég neve, és a személy neve kell legyen – e kettőnek kell a leghangsúlyosabbnak lenni.

3. A grafikusok szokásos “trükkje” demó anyagaik esetén, hogy úgy készítenek elegánsabb, tagoltabb névjegyeket, hogy túl kis méretű betűket alkalmaznak. Az külön probléma, ha a megrendelő ezt a trükköt képtelen felismerni. A legjobb, ha a munka átadása előtt a névjegyekről próbanyomat készül valamilyen nyomtatón, hogy elég jól látszanak-e a feliratok.

4. Ha a névjegy túl vékony papírból készült, az rossz benyomást kelthet. Lehetőleg legalább 250, de inkább 300 grammos papírt használjunk. Érdemes megfontolni a kreatív papír használatát is, melynek erezete, domborhatása, érdekes tepintása van. Az igényes névjegy révén tulajdonosa is igényes ügyfél benyomását keltheti. Lehetőség szerint a névjegyet fóliáztassuk le.

5. A céglogó színét is érdemes esetleg alkalmazni a dizájnelemek esetén. De mivel a névjegynek átláthatónak kell lenni, így dizájnelemeket csak mérsékelten alkalmazzunk!

6. Alapvetően négy kialakítás közül választhatunk. Egy névjegy lehet vízszintes, lehet függőleges, világos alapra írt, és sötét alapra világos betűkkel írt.

7. A névjegykártya a következő adatokat kell általában tartalmazza: név, titulus vagy munkakör, telefonszám, személyes email cím, cég neve, cég címe, webcíme, illetve az ügyfélszolgálat, stb. elérhetőségei.


Tags: No tags

Comments are closed.