800x800_producttemp2_11

Ha Facebook megosztásoknál nem látszik a kép

Ha Facebook megosztásoknál nem látszik a kép a megoldás a következő:
1. LINK FORMÁJÁBAN tesszük be a “Featured image” (Kiemelt kép) képét. Ezt a jobb oldali sáv tetején megjelenő panelen kell megtenni mikor szerkesztjük a posztot.
2. Ha bármely képet feltöltünk, akkor médiatárban erre a feltöltött képre kattintva a linkje másolható, sőt az újabb wordpresszekben a médiatár egy bizonyos gombjára kattintva a vágólapra másolódik a link.
3. Miután a linket a szerkesztendő poszt jobb tetején lévő rublikába másoljuk, ÉS nyomunk neki egy preview-t, még fontos lesz a publikálás előtt beleírnunk a szövegbe pár felesleges karaktert, melyet utána kitörlünk. Tehát ebben a lépésben még a publikálás előtt beleírjuk a szövegbe pl. azt, hogy “QQQQQQQQQ”. 🙂
4. Publikáljuk a posztot.
5. Kitöröljük a “QQQQQQQQ”-t, és újra publikáljuk a posztot.

Hogy miért kell ezt a  felesleges procedúrát itt a végén végigcsinálni azt nem tudom, de 2023-ban sajnos a WordPress rendes működéséhez a Facebookra ez szükséges. Az utolsó mentésnek szöveges mentésnek kell lenni. (elég kísérteties működés ez.)

Utóirat:
Ha pedig egyszer a Facebook összeköt egy cikket egy bizonyos webes útvonallal, akkor azt csak úgy tudjuk lecserélni, ha meglátogatjuk a Facebook “kinullázó” oldalát. Úgy keressünk rá: Facebook debugger.